2018-01-03 13:44:45• hírek • Bede Emőke

Megemelt parkolási díjakkal köszöntött be az új év

Mint arról még novemberben beszámoltunk, a városi tanács újragondolta a parkolási díjszabásra vonatkozó törvénykezést, majd hosszas huzavona után a drágítás mellett döntöttek.

Az eddig hatályban lévő rendelkezéseket kihasználva sokan igényeltek kedvezményes vagy ingyenes parkolóhelyeket, és még többen voltak azok, akik semmiféle parkolóhelyre nem tartottak igényt, hanem az utolsó díjmentes négyzetmétereket is kihasználva akár a gyepen is megálltak.
 

Ennek a parkolási káosznak szeretett volna véget vetni a városi tanács, amikor a szabálytalanul parkoló autók elszállítását és a különféle díjak emelését megszavazta. A novemberben elfogadott határozat január 1-ével hatályba lépett, így ezentúl mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlnunk, ha fizetéses helyeken szeretnénk megállni.
 

A parkolási díjszabásról értesítő táblákon már fel is tüntették az új árakat. Az úgynevezett ’A’ zónában, azaz a városközpontban az eddigi 2 lejről 4 lejre  (sms-ben történő fizetés esetén 50 centről 1 euróra) emelkedett a kifizetendő összeg. Ezen felül a lakónegyedi parkolóhelyekre kiváltható bérletek ára is jelentősen megnőtt: az eddigi 80-ról 150 lejre.
 

A városvezetés ígérete szerint az áremelésből befolyt összeget a parkolók modernizálására és karbantartására fogják fordítani. Hogy a sokak számára drasztikusnak tűnő áremelések beváltják-e a hozzájuk fűzött reményeket, az a közeljövőben derül ki. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: